Идеята е паметникът на културата да се превърне в Младежки центърБившият

...
Идеята е паметникът на културата да се превърне в Младежки центърБившият
Коментари Харесай

Община Русе иска да реставрира Дома на учителя с пари по Плана за възстановяване

Идеята е паметникът на културата да се трансформира в Младежки център

Бившият Дом на учителя в Русе, който е монумент на културата и от 12 години стои безлюден и ненаселен, ще кандидатства да се трансформира в Младежки център със средства по Националния проект за възобновяване и резистентност. Община Русе е оповестила социална поръчка за преправка на капиталовия план, с цел да дава отговор на условията по проекта, осведоми.

Бъдещият център би трябвало да е наличен за младежи със специфични потребности както във връзка с потребление на цифрова техника, по този начин и във връзка с построената инфраструктура.

В него ще има единични, двойни или тройни стаи със независим хигиеничен възел за настаняване на най-малко 15 души. Ще се създадат зала за образования и срещи на минимум 100 души, както и зали за образования в цифрова подготвеност, неофициално обучение и езикови курсове с потенциал най-малко 20 работни места.

Отделно ще се проектира зала за арт занимания и клубове по ползи, мултифункционална зала и библиотека. Ще се направи и сензорна стая с мултимедия.

В центъра ще има помещение за хранене на 35 души, а с младежите ще работят минимум 5 юношески служащи и най-малко 20 ромски просветителни посредници, психолог/ обществен работник/ възпитател и други

В дворното пространство ще се построи лятно кино, озеленяване, беседки, пейки и пространство за игри и спорт навън.

Фасадите на самата постройка ще бъде ремонтирани, с реституция и консервация, а всички дограми ще бъдат сменени. Грозните кабели, които видят извън, ще бъдат отстранени.

Общата стойност на поръчката за смяна на плана е 29 000 лева без Данък добавена стойност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР